Zoveel Funko’s! Welke variaties zijn er?

Funko Pop! special editions variaties

Funko Pops! zijn leuk om te verzamelen. Er zijn heel veel verschillende uit bijna alle games, films, series en artiesten. Je favoriet is er altijd wel. Maar ken jij de verschillende versies van de Funko Pop!? Nee? Misschien heb je hier en daar wel eens gehoord over “Chase”, of zie je ergens een Funko Pop! met een extra sticker erop.

Normaal

Uiteraard beginnen wij met de normale Funko Pop!. Herkenbaar aan zijn groot hoofdje met grote zwarte ogen en zonder mond, neus en wenkbrauwen. Ze zijn kleurrijk en vaak 10cm hoog.

Chase

Een Chase ziet er iets anders uit als een normale Funko Pop! Vaak hebben chase pops een andere kleur en kun je ze herkennen aan hun unieke chase sticker op het buitenkant van het doosje. Je hebt 1 op 6 kans, of soms zelfs maar 1 op 72 kans om een chase Pop! te krijgen, ze worden namelijk door Funko tussen de normale Pop! figuren geleverd aan de retailers!

Clear of Transparant

Verkrijgbaar een heel wat minder aantallen dan de gewone Funko Pop!. Hierdoor zijn ze exclusiever en verzamelwaardig. Ze zijn helemaal transparant en ook in combinatie met blood spetters of als chase verkrijgbaar.

Metallic

Metallic Funko Pop! is de normale Funko Pop!, met dezelfde kleuren en design, in een mooie afwerking van metaal.

Chrome

Chrome Funko Pop! zijn verkrijgbaar in goud, zilver, metaal of chrome. Als de chrome Pops! op de markt komen kun je ze nog redelijk makkelijk kopen, maar na een tijdje zijn ze erg moeilijk verkrijgbaar.

Diamond/ Glitter

Een paar Funko Pops!! zijn gemaakt met een speciale glittercoating, wat een sprankeling aan je collectie toevoegt. Bekijk de Diamant editie Pop!

Bloody

Houd je van een beetje horror en bloed? Dan zijn de Bloody Funko Pop! Wat voor jou. Deze hebben meestal bloed spetters over hun lichaam, gezicht en wapen.

Blood Spatterd

Bijna het zelfde als de “bloody” Funko Pop!, maar net iets anders. Bij deze versie is het scherm van het doosje besmeurd met bloed spetters en soms zelfs met een bloederige handafdruk als extra detail.

Flocked

Wanneer een figuur “Flocked” is, betekent dit dat in plaats van de gebruikelijke gladde, vinyltextuur, de figuur is bedekt met een zachte, pluizige textuur.

Glow in the Dark

Deze variant is in eerste instantie misschien niet zichtbaar, omdat hij erg lijkt op een andere versie van hetzelfde personage, maar in het donker kun je zien dat de figuur begint te gloeien. Sommige figuren gloeien overal, terwijl andere specifieke gebieden hebben die gloeien, waardoor een interessant silhouet in het donker ontstaat.

Black Light

Dit varianttype is nieuwer voor Funko-verzamelobjecten. Black Light-figuren zijn zo ontworpen en gekleurd dat ze het helderst en meest opvallend zijn als ze onder blacklight worden geplaatst. Een leuke toevoeging en soms ook bijzonder bij een Funko waarbij je het niet zou verwachten.

Vaulted

Als Funko besluit om de productie te stoppen van een bepaalde Funko Pop!, dan wordt de Funko Pop! vaulted. Soms besluiten ze de Funko pop weer in productie te neen, maar dan altijd in een andere kleur of met een ander detail.

Exclusives

Soms heeft een retailer of een beurs een exclusieve Funko Pop! te koop. Deze zijn dan ook alleen bij deze retailer of die specifieke beurs te koop. Als je deze ziet liggen dan is het bij twijfel kopen. Ze worden al snel meer waard.

Dat waren ze! Zie je de Funko Pops! als een investering? Let dan op 1 van deze versies en bewaar ze dan ook goed!

Bedankt voor het lezen van onze blog en het delen van onze passie voor Funko Pop! figuren. Wil je jouw eigen Funko-collectie uitbreiden, een leuk Pop! cadeau geven of op zoek naar die ene zeldzame toevoeging aan je verzameling? Neem dan snel een kijkje in onze webshop waar je een uitgebreide selectie van Funko Pop! figuren kunt vinden. Of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of net begint, bij Funko on Wheels vind je gegarandeerd iets speciaals om je Funko verzameling te verrijken. Happy collecting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt