Tips voor het veilig verzenden en bewaren van je Funko Pop! collectie

Funko on Wheels tips voor bewaren en verzenden Funko Pop!s

Als fanatieke Funko Pop! verzamelaar is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kostbare collectie veilig en beschermd blijft, zowel tijdens het verzenden als bij het bewaren thuis. Met de juiste maatregelen kun je ervoor zorgen dat je Funko Pop! figuren in optimale staat blijven, zodat je er nog jarenlang van kunt genieten.

Hier zijn enkele handige tips om je te helpen je Funko Pop! collectie veilig te verzenden en te bewaren:

Veilig verzenden

Zorg voor stevige verpakking: Gebruik stevige dozen en voldoende opvulmateriaal om ervoor te zorgen dat je Funko Pop! figuren goed beschermd zijn tijdens het transport. Vermijd het gebruik van te grote dozen, omdat dit het risico op beschadiging kan vergroten.

Beschermende verpakking: Wikkel elk Funko Pop! figuur afzonderlijk in luchtkussenfolie of bubbelwrap om ze te beschermen tegen stoten en krassen tijdens het transport. Plaats vervolgens de ingepakte figuren in de doos en vul eventuele lege ruimtes op met extra opvulmateriaal.

Gebruik tape met mate: Gebruik tape alleen om de doos stevig dicht te maken, maar overdrijf niet. Te veel tape kan het moeilijk maken om de doos te openen en kan schade aan de verpakking veroorzaken als je de doos open wilt maken.

Verzekering en tracking: Overweeg om je pakketten te verzekeren en te voorzien van een trackingnummer, vooral bij waardevolle zendingen. Dit geeft je gemoedsrust en biedt bescherming in geval van verlies of schade tijdens het transport.

Veilig bewaren:

Kies de juiste opslaglocatie: Bewaar je Funko Pop! figuren op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en vocht. Langdurige blootstelling aan warmte en vocht kan leiden tot vervaging, verkleuring en beschadiging van de verpakkingen van de Funko’s.

Gebruik beschermende displays: Overweeg om je Funko Pop! figuren te bewaren in beschermende protectors, displaycases of vitrines om ze te beschermen tegen stof, vuil en onbedoelde aanraking. Dit helpt ook om de figuren te laten zien en te pronken met je collectie.

Rotatie van display: Als je meerdere Funko Pop! figuren hebt, roteer ze dan regelmatig in je display om langdurige blootstelling aan licht en stof te voorkomen. Dit helpt om de kwaliteit van je figuren te behouden en voorkomt schade zoals verkleuring.

Regelmatig onderhoud: Controleer regelmatig je Funko Pop! figuren op eventuele tekenen van beschadiging, stofophoping of verkleuring. Maak ze voorzichting schoon met een zachte doek en gebruik geen zeep o.i.d.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Funko Pop! collectie veilig en goed beschermd blijft, of je ze nu verzendt of thuis bewaart. Met de juiste zorg en aandacht kun je nog vele jaren plezier beleven aan je geliefde verzamelobjecten.

Bedankt voor het lezen van onze blog en het delen van onze passie voor Funko Pop! figuren en Loungefly. Wil je jouw eigen Funko-collectie uitbreiden, een mooie backpack?, een leuk Pop! cadeau geven of op zoek naar die ene zeldzame toevoeging aan je verzameling? Neem dan snel een kijkje in onze webshop waar je een uitgebreide selectie van Funko Pop! figuren en Loungefly kunt vinden. Of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of net begint, bij Funko on Wheels vind je gegarandeerd iets speciaals om je Funko verzameling te verrijken. Happy collecting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt